İmam Sarığı
Selamlarr.. Bugün size güzel hafif bir tatlı tarifi vereceğim,
Çok sevilen bir o kadar da şık olan bu tarife geçiyorum...
Malzemeler
4 Yumurta
1 su bar toz şeker
yarım su bar süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
1 buçuk su bar un
Krema için:
3 su bar süt
1,5 çk un
1çk nişasta
yarım su bar toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Üzerine:
Çikolata sosu veya 100gr çikolata
Kenarına; Hindistan cevizi
Islatmak için; süt
Yapılışı;
Yumurtayla şekeri çırpıp diğer malzemeleri ekliyoruz klasik kek yapıyoruz. Fırın tepsisine veya uzun dikdörtgen borcama kekimizi serip fırınlıyoruz. 180 derecede 30-35 dk
Krema için tüm malzemeleri pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Kekimizi yuvarlak kase yardımıyla ya da bardak yardımıyla kesip hafif sütle ıslattıktan sonra kek+krema+kek olcak şekilde dizip yanını da kremaya bulayıp hindistan cevizine batırıyoruz.
Daha sonra benmare usulü erittiğimiz çikolatayı üzerlerine koyuyoruz veya çikolata sosunu sütünü az koyup yoğun hazırlayıp üzerine koyup soğumaya bırakıyoruz.
Tüm keklere aynı işlemi uygulayıp 2-3 saat buzdolabında bekletiyoruz. Afiyet olsun...
Püf: Kekleri kalın yaparsanız tatlı havasından çıkıp kekten öteye gidemeyecektir.
Keki ıslatmadan yaptığımda da çok kuru kaldığı için ben ıslatmayı tercih ediyorum.
"Belki yağmura gerek kalmazdı, insanlar bu kadar kirli olmasaydı." -Turgut UYAR
Yorumlar
Yorum Gönder