Elmalı Tart


Elmalı tart delilerii haydi mutfağaa işte tart yapılışı sizlerle :)



Malzemeler

Hamur İçin
250g (2Su bar) un
35g (1/4 su bar) pudra şekeri
125g (1/2 paket) margarin-oda sıc-
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı su

İçi İçin
Yaklaşık 3 orta oy elma
3 kaşık toz şeker

İçini hazırlayıp soğutmak gerektiğinden öncelikle elmalı rondodan geçirin ya da rendeleyin ve tencereye atın şekeri de üzerine döküp kaynatın ve birazcık tarçın ekleyin dileğinize göre fındıkta koyabilirsiniz. Hafif pişirin kokusu çıkınca katabilirsiniz :)

Sonraa elediğimiz pudra şekeri ve unun ortasına margarini koyun ve yoğurarak ekmek kırıntısı şeklinde bir hamur elde ediinn. Yumurtayı ve suyu ilave ederek tekrar yoğurup 30dk buzdolabında bekletin-Buzdolabında hamurun beklemesi kıtırlığını almasını sağlar-

Bir parça hamuru üzerinin şeritlerini yapmak için ayırın ve kalan hamuru merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın.



Kabımızın büyüklüğü kadar hamurumuzu açtıktan sonra, kabı yağlıyoruz..


Hamurumuzu güzelllcee yayıyoruz.. sonra 2 seçeneğimiz var isterseniz üzerine elma karışımını koyup pişirin, isterseniz çatalla delik açtığınız tart hamurunu fırında biraz pişirip elmalı içi koyun :) -İlk yöntemde hem pişmesi uzun sürüyor hem de altı diğerine göre biraz daha yumuşak oluyor yumuşak dediğime bakmayın yine tart gibi sert-

Önceden ayırdığımız bir parça hamuru da açın ve şeritler halinde kesin. içinden sonra üzerine dizin vee
190derecede yaklaşık 35-40dkda pişmiş oluyor..

Afiyet olsun...

Yorumlar

Popüler Yayınlar