Tuzlu Kurabiye Yapımı

                                   

Bugün kaç gündür planladığım yazımı yazıyım dedim artık çünkü her şey hazır ama sürekli araya bir şeyler giriyor planlarım altüst oluyor bu sefer kahvaltı sonrası kurabiyelerimi yerken unutmadan yazmalıyım dedim :)
Önce tabikiii kullanacağımız malzemelerimiz:


4 su bardağı un
1/2 çorba kaşığı tuz 
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı mahlep
250gr oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin 
3 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
Çörek otu

Şimdiysee nasıl oldu bu mükemmel kurabiyeler ona geçelim :)
Oda sıcaklığına gelen margarinimizin üzerine 2 yumurtayı kırıp,sirkeyi,unu kabartma tozunu,tuzu yani ne malzeme varsa koyup hamur haline getiriyoruuz. Hamur klak memesi kıvamı falan diil biraz daha sert tart hamuru gibi bişey olmalı sonrasında 20dk kadar buzdolabına dinlenmeye bırakıyoruz ki kurabiyelerimizin tadı gelsin ve daha kıyır olsuun :)







20dk sonunda çıkartıp küçük parçalar alıp uzun uzun elimizde açıp burgu hanine getirip yağlı tepsimize diziyoruuz ve üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otuyla birlikte fırına veriyoruuz yaklaşık 35-40dk (üzerinin kızardığını ve elimizle hafif sertleştiğini kontrol ettiğimizde) pişirdikten sonra tabağımıza alıp afiyetle yiyoruuz.. Afiyetler Olsun umarım beğenirsiniz:)



Yorumlar

Popüler Yayınlar